Historiaa

Kamarikuoro Kontrapunktin historiaa 

Kamarikuoro Kontrapunktilla on pitkät perinteet. Se perustettiin jo vuonna 1975, jolloin sitä johti Liisa Kivekäs. Laulajien joukossa on vieläkin muutamia alusta asti mukana olleita. Perustajajäseniin kuului myös tämän levyn laulut säveltänyt Raimo Tanskanen.

Merkittävä vaihe kuoron kehityksessä oli 1980-luvulla, kun johtajana toimi diplomilaulaja Marjut Hannula – taitava ja kannustava laulunopettaja, joka auttoi silloisia kuorolaisia merkittävästi laulutaidon kehittämisessä. Hannula antoi kuorolle nimen Kontrapunkti. Tuolloin aloimme jo laulaa myös Raimo Tanskasen sävellyksiä. Kiurun tupa –levyllä oleva kolme suvilaulua –sarja oli mukana C-kasetilla, jonka kuoro äänitti vuonna 1983.
Noiden aikojen jälkeen Tanskasen lauluja on opittu lisää ja laulettu paljon. Hänen kauniista joululauluistaan tuli merkittävä osa ohjelmistoamme, kun kuoroa pitkään johtaneet Jouko Piitulainen ja Heikki Alavesa loivat meille joulu- ja loppiaiskonserttiperinteen. Vuonna 1999 tehtiin Jukka Pietisen johtajakaudella joululevy, jolla soi tuttujen suomalaisten peruslaulujen lisäksi kuusi Tanskasen joululaulua.
Kuoro tarjoaa jäsenilleen monenlaisia elämää rikastuttavia kokemuksia: uusien laulujen oppimista, erilaisia esiintymistilanteita, yhteishenkeä ja mahdollisuuksia tavata vanhoja ja uusia tuttuja. Isot yhteiset projektit kuten äänitykset, tärkeät esiintymiset ja niihin valmistautuminen ovat tärkeitä yhteishengen kohottajia, joista jää paljon muisteltavaa. Kaikki mukana olleet muistavat varmasti, millaista oli harjoitella joululevyn äänitystä varten kesäkuussa, kun ulkona oli yli 20 astetta lämpöä. Vuonna 1994 mukana olleet pääsivät myös hienolle esiintymismatkalle Budapestiin, jossa pidettiin yhteiskonsertti sikäläisen näkövammaisten kuoron kanssa.
Nykyään kuoromme harjoittelee kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta viikoittain. Vuosittain meillä on yleensä muutamia omia konsertteja. Lisäksi esiinnymme tilauksesta erilaisissa yleisötilaisuuksissa, esim. näkövammaisyhdistysten juhlissa. Ohjelmisto on monipuolinen: mukana on lauluja kirjaimellisesti Bachista iskelmiin ja kansanlauluihin. Raimo Tanskasen laulut pysyvät kuitenkin aina mukanamme sellaisena laulupääomana, jota ei kovin monilla muilla ole.Satu Linna

Sivun loppu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s